Verwerkingsomgeving voor de gietvloer

Om de gietvloer perfect te leggen, zonder oneffenheden, dient de ondergrond in goede staat te zijn en zijn er een paar aandachtspunten. Hier kunt u zelf voor zorgen, of u kunt het laten doen. U kunt ook kiezen voor een design gietvloer wat vaak iets prijziger is maar dan kunt u het wel helemaal op maat laten maken.

Egale ondergrond

Het is belangrijk dat de ondergrond egaal is en kwalitatief in orde is. Zelfs als u bijvoorbeeld tegels heeft, of een houten vloer, is het mogelijk om hier bovenop de gietvloer te leggen. Ook is het van belang dat de grond schoon is en moeten oneffenheden worden weggewerkt.

Luchtomgeving tijdens de verwerking

U dient er rekening mee te houden, dat de omgeving een maximale luchtvochtigheid van 70% kan hebben. Tijdens de verwerking, maar ook tijdens het uitharden. Tevens moet de temperatuur tussen de vijftien en twintig graden zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de omgeving wel zo gecreëerd worden door middel van ventilatie, een droger, kachel of koeling.

Bescherming tijdens gietvloerverwerking

Waar ook rekening mee gehouden moet worden, is dat de vloer wordt beschermd. Vocht of damp, of stof en natuurresten kunnen de ruimte in komen waaien tijdens het leggen van de vloer. Als de vloer hiertegen is beschermd, door middel van bijvoorbeeld schermen, dan kan de gietvloer egaal gelegd worden.

Vraag uw specialist om advies

U kunt natuurlijk ook altijd uw specialist om advies vragen, om ervoor te zorgen dat u tot het beste resultaat komt. Gietvloer Nederland is zo een landelijke specialist die u kan helpen hierbij. Uw gietvloer specialist kan u helpen om de meest ideale omgeving te creëren om de coatingvloer te leggen.