Ontdek de unieke opbouw van een gietvloer

Heeft u zich weleens afgevraagd hoe een gietvloer is opgebouwd? Het is natuurlijk niet voor niets dat gietvloeren zo’n lange levensduur kennen. Bij normaal gebruik gaan deze vloeren levenslang mee. De reden van deze lange levensduur zijn de verschillende lagen. Een gietvloer bestaat uit maar liefst 5 verschillende, unieke lagen. De 1e laag is de primer, de basislaag van de gietvloer. Deze primer laag zorgt ervoor dat de gietvloer zich op een goede manier hecht aan de ondergrond. De 2e tot de 5e laag zorgen voor onder andere stevigheid, demping, elasticiteit en geluidsisolatie.

Voor alledaags gebruik

De 5 verschillende lagen zorgen ervoor dat gietvloeren geschikt zijn voor alledaags gebruik. Niet alleen woningen kunnen voorzien worden van deze vloersoort, ook restaurants, winkels en kantoorpanden zijn geschikt.

Ook buiten toepasbaar

Bent u op zoek naar een goede vloer voor buiten? Gietvloeren zijn ook ideaal geschikt als terrasvloer bijvoorbeeld. Ook daar kunt u profiteren van de kwaliteit, comfort en levensduur van de vloer.

Speciale laag

Soms is het noodzakelijk om een speciale laag aan te brengen. Vooral in vochtige ruimtes of in magazijnen wordt deze laag vaak aangebracht. We hebben het hier over een anti sliplaag, deze zorgt ervoor dat u niet snel uitglijdt over de vloer. In badkamers is het vaak vochtig waardoor de vloer nat kan worden, goede grip is in dat geval belangrijk. Gietvloeren in Nederland kan je bovendien overal vinden tegenwoordig.