De gietvloer is gelegd, en nu?

U heeft een gietvloer laten leggen, deze vloer is nu aan het uitharden. Hoe lang duurt het en hoe kan u het beste met deze vloer omgaan zonder hem te beschadigen? De gietvloer prijs is relatief hoog maar daarvoor krijgt u wel een vloer die super lang mee gaat.

 

Uitharding gietvloer

Als de epoxyvloer is gelegd, dan dient deze nog even uitgehard te worden. Dit gaat vrij vlot met de juiste omstandigheden. Na ongeveer twee dagen is de vloer volledig te gebruiken. Bij een omgeving van 20 graden kunt u de vloer na 24 uur al rustig belopen. Na 48 uur is de coatingvloer al te gebruiken door verkeer, dus u kunt er dan weer rustig op leven.

 

Vloeistofafstotend na uitharding

Let er echter wel heel erg goed op, dat de gietvloer langer de tijd heeft met uitharden, voordat de vloer vloeistofafstotend is. Dit duurt namelijk zeven dagen. Zorg ervoor dat de vloer niet in aanraking komt met water in de eerste week, om te voorkomen dat de nieuwe vloer beschadigd.

 

Na een week een harde coatingvloer

Na de zeven dagen, heeft u een gietvloer die volledig te gebruiken is. Mocht u willen, kunt er zelfs met een auto overheen, zo hoog is de kwaliteit te rekenen. Een beton gietvloer is ijzersterk dus dat kan allemaal.

Onderhoud uw gietvloer door te stofzuigen met een zachte borstel en door te dweilen met een beetje water. Een kind kan de was doen, met hetzelfde gemak een gietvloer onderhouden!