Blog

Wat is de prijs van een gietvloer met coating erbij

Het lijkt allemaal aardig en aardig, die gietvloeren, bedrijfsvloeren en industrievloeren, maar wat zijn de tarieven van gietvloeren nou eigenlijk? Deze vraag “hoe duur is een gietvloer?” horen wij ontzettend veel, maar het antwoord is meestal lastig te terug te vinden. Dit behoort sinds nu tot de geschiedenis. Wij hebben besloten om het de consument eenvoudiger te maken. Om de service naar de klant toe te vergroten hebben wij een prijsindicatie-tool ontwikkeld om vlot, rap, online en helemaal vrijblijvend een prijs voor een vloer met mogelijkheden naar wens op te vragen. Bijkomende opties op de ondergrond zoals antislip of decoratieve afbouw kunnen elk gekozen worden en worden ogenblikkelijk meegerekend in de vloerprijs. In deze applicatie zijn talloze coatings opgenomen die u kunt kiezen waaronder Spuitcoating, Nanocoating, Epoxy Coating, Wandcoating, zwembad coating, Vloercoating, Polyurethaan Coating en Impregnerende Coating.

Prijsindicatietool

Het grote voordeel van deze tool is dat, als u een gietvloer prijs overhandigd krijgt die u niet bekoort, u het eenvoudig nogmaals kunt uitproberen met andere specificaties. En andermaal: dit allemaal is geheel vrijblijvend! Indien u een indicatieprijs ontvangt die aantrekkelijk is voor u, kunt u ogenblikkelijk, zonder wederom de gegevens in te vullen, een aanbod bij ons opvragen. Indien u de offerte aanvraagt worden de voorafgaand ingevulde gegevens automatisch meegestuurd. Indien wij extra informatie afbeeldingen van de omstandigheden, nodig hebben om tot een beslissende vloerprijs te komen nemen wij, alvorens de offerte op te sturen, telefonisch contact met u op of via e-mail. Wij willen u er op wijzen dat de gegeven prijs-range een richtlijn is. Indien u de prijsopgave aanvraagt volgend op de bepaalde richtprijs kan het bedrag verschillen tot een zekere hoogte. De indicatieprijs kan verschillen van de reële prijs door factoren als reistijd, en de staat van verzorging. Samengevat kunnen wij u zeggen dat de vloerprijs meestal niet meer verschilt dan 5 procent

Lees meer

Een kleed op uw gietvloeren

Het plaatsing van een kleed over je vloer kan voor een flinke verbetering in het wooncomfort zorgen. In somige gevallen kunt u er met een vloerkleed ook voor zorgen dat uw interieur veiliger wordt. Als extra mogelijkheid kan een vloerkleed er voor zorgen dat uw woonkamer één geheel wordt. Normaal zijn er allemaal losse onderdelen zoals een stoel, een bank en een tafel. Met een mooi vloerkleed eronder creert u een mooi geheel hiervan. Hierdoor onstaat er een eenheid die uw vloer een betere uitstraling geeft.

Nog meer voordelen

Naast het bovengenoemd heeft een vloerkleed nog veel meer voordelen, zo zijn ze ook ideaal voor woningen waarin kinderen spelen. Ook als je een kleed voor je vloer gaat uitkiezen dan zal je ontdekken dat het aanbod zeer uitgebreid is. Je hebt zowel laagpolige als hoogpolige vloerkleden. Klik op de link in dit artikel en laat je verassen door de vele mogelijkheden.

Ideaal voor kinderen

Helemaal als u kinderen heeft dan kan een vloerkleed erg verstandig zijn. een gietvloer en ook een epoxyvloer kan namelijk erg hard zijn, net zoals beton. Als u er een kleed overheen legt dan hoeft u daar geen last meer van te hebben. Een gietvloer met een vloerkleed is daarom ideaal voor gezinnen kinderen!

 

 

Lees meer

De gietvloer is gelegd, en nu?

U heeft een gietvloer laten leggen, deze vloer is nu aan het uitharden. Hoe lang duurt het en hoe kan u het beste met deze vloer omgaan zonder hem te beschadigen? De gietvloer prijs is relatief hoog maar daarvoor krijgt u wel een vloer die super lang mee gaat.

 

Uitharding gietvloer

Als de epoxyvloer is gelegd, dan dient deze nog even uitgehard te worden. Dit gaat vrij vlot met de juiste omstandigheden. Na ongeveer twee dagen is de vloer volledig te gebruiken. Bij een omgeving van 20 graden kunt u de vloer na 24 uur al rustig belopen. Na 48 uur is de coatingvloer al te gebruiken door verkeer, dus u kunt er dan weer rustig op leven.

 

Vloeistofafstotend na uitharding

Let er echter wel heel erg goed op, dat de gietvloer langer de tijd heeft met uitharden, voordat de vloer vloeistofafstotend is. Dit duurt namelijk zeven dagen. Zorg ervoor dat de vloer niet in aanraking komt met water in de eerste week, om te voorkomen dat de nieuwe vloer beschadigd.

 

Na een week een harde coatingvloer

Na de zeven dagen, heeft u een gietvloer die volledig te gebruiken is. Mocht u willen, kunt er zelfs met een auto overheen, zo hoog is de kwaliteit te rekenen. Een beton gietvloer is ijzersterk dus dat kan allemaal.

Onderhoud uw gietvloer door te stofzuigen met een zachte borstel en door te dweilen met een beetje water. Een kind kan de was doen, met hetzelfde gemak een gietvloer onderhouden!

Lees meer

Verwerkingsomgeving voor de gietvloer

Om de gietvloer perfect te leggen, zonder oneffenheden, dient de ondergrond in goede staat te zijn en zijn er een paar aandachtspunten. Hier kunt u zelf voor zorgen, of u kunt het laten doen. U kunt ook kiezen voor een design gietvloer wat vaak iets prijziger is maar dan kunt u het wel helemaal op maat laten maken.

Egale ondergrond

Het is belangrijk dat de ondergrond egaal is en kwalitatief in orde is. Zelfs als u bijvoorbeeld tegels heeft, of een houten vloer, is het mogelijk om hier bovenop de gietvloer te leggen. Ook is het van belang dat de grond schoon is en moeten oneffenheden worden weggewerkt.

Luchtomgeving tijdens de verwerking

U dient er rekening mee te houden, dat de omgeving een maximale luchtvochtigheid van 70% kan hebben. Tijdens de verwerking, maar ook tijdens het uitharden. Tevens moet de temperatuur tussen de vijftien en twintig graden zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de omgeving wel zo gecreëerd worden door middel van ventilatie, een droger, kachel of koeling.

Bescherming tijdens gietvloerverwerking

Waar ook rekening mee gehouden moet worden, is dat de vloer wordt beschermd. Vocht of damp, of stof en natuurresten kunnen de ruimte in komen waaien tijdens het leggen van de vloer. Als de vloer hiertegen is beschermd, door middel van bijvoorbeeld schermen, dan kan de gietvloer egaal gelegd worden.

Vraag uw specialist om advies

U kunt natuurlijk ook altijd uw specialist om advies vragen, om ervoor te zorgen dat u tot het beste resultaat komt. Gietvloer Nederland is zo een landelijke specialist die u kan helpen hierbij. Uw gietvloer specialist kan u helpen om de meest ideale omgeving te creëren om de coatingvloer te leggen.

Lees meer

Wilt u levenslang genieten van een prachtige gietvloer?

Bent u op zoek naar een vloersoort die lang mee gaat? Gietvloeren hebben als kenmerk een lange levensduur. Bij normaal gebruik kan de duurzame vloer levenslang mee gaan. Het is dan ook niet een vloer die u zomaar even koopt. De prijs van een gietvloer ligt wat hoger in vergelijking tot vinyl, laminaat of tapijt, maar voor die hogere prijs krijgt u zeker wat extra’s terug. Een gietvloer kent niet alleen een lange levensduur, maar is ook comfortabel, slijtvast, naadloos en verkrijgbaar in tal van kleuren.

<h2>Hoe onderhoud ik een gietvloer?</h2>
Ligt de gietvloer er eenmaal in, dan heeft u er weinig omkijken naar. Het is echter wel belangrijk om de gietvloer regelmatig schoon te maken. Het schoonmaken van de gietvloer doet u in twee fases. Tijdens de droge fase verwijdert u het stof van de vloer. Dit deel kunt u het makkelijkst uitvoeren met een stofzuiger. Tijdens de “natte fase” dweilt u de vloer, hiermee verdwijnen vlekken en vuil dat hardnekkiger is. Laat de vloer na het dweilen goed opdrogen, dit duurt maximaal één uur. Hoe vaak u de vloer moet schoonmaken hangt af van de belasting. Een vloer waar u slechts één keer per week overheen loopt hoeft uiteraard minder vaak schoongemaakt te worden in vergelijking tot een vloer in een kantoorruimte waar tientallen mensen werken.

<h2>Vrijblijvende offerte</h2>
Wilt u graag weten hoeveel een gietvloer gaat kosten? Dit hangt onder andere af van het aantal vierkante meters. U kunt een specialist langs laten komen bij u thuis, deze kan een vrijblijvende gietvloer offerte voor u opstellen zodat u weet hoeveel de totaalkosten zullen bedragen.

Lees meer

Ontdek de unieke opbouw van een gietvloer

Heeft u zich weleens afgevraagd hoe een gietvloer is opgebouwd? Het is natuurlijk niet voor niets dat gietvloeren zo’n lange levensduur kennen. Bij normaal gebruik gaan deze vloeren levenslang mee. De reden van deze lange levensduur zijn de verschillende lagen. Een gietvloer bestaat uit maar liefst 5 verschillende, unieke lagen. De 1e laag is de primer, de basislaag van de gietvloer. Deze primer laag zorgt ervoor dat de gietvloer zich op een goede manier hecht aan de ondergrond. De 2e tot de 5e laag zorgen voor onder andere stevigheid, demping, elasticiteit en geluidsisolatie.

Voor alledaags gebruik

De 5 verschillende lagen zorgen ervoor dat gietvloeren geschikt zijn voor alledaags gebruik. Niet alleen woningen kunnen voorzien worden van deze vloersoort, ook restaurants, winkels en kantoorpanden zijn geschikt.

Ook buiten toepasbaar

Bent u op zoek naar een goede vloer voor buiten? Gietvloeren zijn ook ideaal geschikt als terrasvloer bijvoorbeeld. Ook daar kunt u profiteren van de kwaliteit, comfort en levensduur van de vloer.

Speciale laag

Soms is het noodzakelijk om een speciale laag aan te brengen. Vooral in vochtige ruimtes of in magazijnen wordt deze laag vaak aangebracht. We hebben het hier over een anti sliplaag, deze zorgt ervoor dat u niet snel uitglijdt over de vloer. In badkamers is het vaak vochtig waardoor de vloer nat kan worden, goede grip is in dat geval belangrijk. Gietvloeren in Nederland kan je bovendien overal vinden tegenwoordig.

Lees meer